het plan

Industrieel wonen, volledig duurzaam en energieneutraal

“Wonen in Wittouck” is een appartementengebouw met een eigen identiteit, verbonden mét en geworteld ín Bergen op Zoom. Industrieel wonen, volledig duurzaam en energieneutraal. Geïnspireerd door de historie van het gebied, een plek met een zeer rijke geschiedenis. Van stadswallen tot karakteristiek oesterlaboratorium, van de verschillende fasen van de suikerfabriek tot Nedalco met de karakteristieke schoorsteen. Alle appartementen zijn volledig energieneutraal.

Het appartementengebouw vormt een eenheid met het plan “De Tuinen van Wittouck” aan de Wittoucksingel.

In 1862 richt Felix-Guillaume Wittouck de suikerfabriek op.
In 2022 wordt Wonen in Wittouck opgericht.

De positie van het gebouw vraagt om een alzijdig, markant en kloek gebouw. Het vormt de markering van de entree naar de “Nieuwe Vesting”. Een markingpoint en poortgebouw als uitnodiging om het gebied te betreden. Het appartementengebouw ontwikkelt zich trapsgewijs, op logische wijze vanuit het woongebied en de Tuinen van Wittouck.

De architectuur heeft een knipoog naar het industriële verleden van de plek en is mede geïnspireerd door het Suikerlaboratorium en de Zeeland. De massa is opgebouwd uit verschillende delen, zodat het lijkt of het gebouw een voormalig fabrieksgebouw is. Het gebouw heeft daardoor binnen één identiteit meerdere gezichten. Kenmerkend zijn de industriële uitstraling van het gevelmetselwerk en de grote raamopeningen.

 • Start pre-sale

  22 oktober ‘21

 • Toewijzing appartementen

  November 2021

 • Co-creatie

  4e kwartaal ‘21

 • Start verkoop

  1e kwartaal ‘22

 • Koperskeuze en showroom-traject

  2e kwartaal ‘22

 • Start bouw

  Medio 3e kwartaal ‘22

 • Wonen

  Medio 1e kwartaal ‘24

Inschrijven

Heeft u interesse in dit project?

Schrijf u in